pressbericht 1e race Motorland Aragon
05 April 2016

Eerste race Aragon, intens weekend!

Team Agro On – Benjan – Kawasaki heeft afgelopen weekeinde op Motorland Aragon een druk weekeinde beleefd tijdens de eerste wedstrijd van het FIM Superstock 1000 kampioenschap.
 
Het team vertrok 3 weken geleden voor de eerste tests voorafgaande aan de wedstrijd op
Aragon naar Spanje. De eerste meters werden verreden op een nat en koud Motorland Aragon. Helaas niet de ideale omstandigheden ter voorbereiding maar de 2e dag werd gelukkig zonnig afgesloten, en konden de 1e sessies verreden worden onder droge omstandigheden.
 
Het team vertrok daarop naar Valencia waar onder zonnige omstandigheden veel gereden werd en de voorbereidingen op de eerste wedstrijd genomen werden.
Het raceweekeinde afgelopen weekeinde verliep perfect als team, er werd hard gewerkt en gedurende het weekeinde werden de nodige verbeteringen getroffen en werd duidelijk dat er nog veel werk in het vooruitzicht ligt.
 
De wedstrijd verliep chaotisch met een enorme crash in de 1e bocht waar onze rijders David mcFadden en Julian Puffe bij betrokken waren. Ruim 20 rijders waren betrokken bij deze valpartij en een rode vlag was het gevolg. Gelukkig konden zowel mcFadden en Puffe weer van start tijdens de herstart, de motoren waren inmiddels weer gerepareerd.
 
Een herstart van 8 ronden race bracht Australiër Bryan Staring op een 12e plaats, David
mcFadden op een 17e plek en helaas moest Julian Puffe de strijd staken door een crash in de 4e ronde.
 
Teammanager Rob Vennegoor;

Het team werkte gedurende de tests en eerste wedstrijd uitstekend samen, ook de rijders
waren zeer te spreken over de samenwerking in ons nieuwe team. Het potentieel is zeker
aanwezig en we zijn momenteel al druk in voorbereiding voor de komende wedstrijd as 15-17 April op het TT –Circuit te Assen. Het eerste raceweekeinde werd zoals verwacht een beproeving waar we staan en hoe de concurrentie het doet. Wij zijn positief gestemd en zullen hard werken om de nieuwe Kawasaki naar voren te brengen.

Disclaimer – Copyright 2019. Alle rechten voorbehouden.