Wayne Tessels tekent voor Agro On - Benjan - Kawasaki
19 November 2016

 

Bijzonder nieuw hoofdstuk voor Wayne Tessels en Agro On-Benjan-Kawasaki 

Wayne Tessels rijdt komend jaar voor het Nederlandse Agro On-Benjan-Kawasaki in het Europese Superstock 1000-kampioenschap. Agro On-Benjan-Kawasaki debuteerde afgelopen seizoen in de Superstock 1000 en behaalde dankzij een indrukwekkende tweede plek van Bryan Staring tijdens de Duitse ronde van het WK Superbike op de Lausitzring al meteen een podium. Tessels scoorde in 2016 zijn beste resultaat op het TT Circuit van Assen, zijn thuisbaan, door als zevende over de finish te komen. Daarnaast wist hij ook punten te scoren op het Engelse Donington Park, de Lausitzring en Jerez de la Frontera in Spanje.

Zowel Tessels als Agro On-Benjan-Kawasaki kregen afgelopen seizoen echter ook te maken met een aantal uitdagingen en zijn er daarom extra op gebrand om in 2017 grote stappen te maken en zo de aansluiting te vinden bij de top in de sterkst bezette Superstock 1000-klasse ter wereld. Mede door de komst van de zeer exclusieve en gloednieuwe Kawasaki Ninja ZX-10RR is het vertrouwen bij zowel team als coureur groot. 

Wayne Tessels: “Ik ben erg blij met deze deal. Afgelopen seizoen hebben we met Kawasaki een mooie basis gelegd om in 2017 de volgende sprong te maken. Vooral de laatste races heb ik grote stappen kunnen maken en dat geeft veel vertrouwen voor 2017. Agro On-Benjan-Kawasaki en ik hebben al enkele jaren een goede relatie en ik ben dan erg gemotiveerd om met elkaar de progressie voort te zetten op de nieuwe ZX-10RR. Ook wil ik Kawasaki en natuurlijk mijn sponsoren bedanken voor het vertrouwen en we kijken met z'n allen uit naar de eerste meters voor dit fantastische en zeer gemotiveerde team!”

Rob Vennegoor (teammanager): “We zijn blij met de komst van Wayne en ook trots dat we als Nederlands team een Nederlandse rijder hebben. Afgelopen seizoen was door de langdurige blessure van Bryan Staring geen gemakkelijk jaar, maar we hebben regelmatig laten zien wat ons potentieel is. Natuurlijk met de tweede plaats van Bryan maar ook het sterke optreden van Luke Jones op Donington Park en de veelbelovende start van Jack Kennedy zijn prima voorbeelden daarvan. Ik kijk daarom met vertrouwen en enthousiasme uit naar 2017. Zeker omdat we als team de beschikking krijgen over de ZX-10RR. De eerste berichten van de nieuwe Superbike van Kawasaki zijn erg positief en we kunnen niet wachten om met de voorbereidingen van komend jaar te beginnen.”

Disclaimer – Copyright 2019. Alle rechten voorbehouden.