Agro On - Benjan - Kawasaki met drie rijders in 2017
30 November 2016

Agro On-Benjan-Kawasaki met drie rijders in 2017

Agro On-Benjan-Kawasaki heeft de teamsamenstelling voor het 2017 Europees Superstock 1000-kampioenschap rond en net als vorig jaar zal het team uit Ridderkerk aan de start verschijnen met drie rijders. Eerder werd al bekend gemaakt dat Wayne Tessels één van die coureurs is. De Nederlander zal daarbij gezelschap krijgen van Toni Finsterbusch en Glenn Scott.

De 23-jarige Finsterbusch uit Duitsland werd in 2010 vicekampioen in het IDM 125cc-kampioenschap, heeft meer dan 35 Grand Prix’ gereden in de 125cc plus Moto3 en weet als meervoudig WK-puntenscorer hoe je succesvol kunt zijn. Helaas had hij vorig jaar niet het geluk aan zijn zijde en daarom is Finsterbusch gemotiveerder dan ooit om in 2017 succesvol te zijn.

Australier Glenn Scott kwam de laatste twee jaar uit in het WK Supersport, maar brak afgelopen seizoen op het Spaanse Aragon zijn linker kuit- en scheenbeen. Na deze crash zette Scott – 24 jaar – alles op alles om zo snel mogelijk weer fit te geraken en hij kan niet wachten om plaats te nemen op de snelle Kawasaki.

Toni Finsterbusch: “Ik ben blij dat ik komend jaar rij voor Agro On-Benjan-Kawasaki. Het is een geweldige kans voor mij na een zeer moeilijk seizoen in 2016. Het lijkt erop dat we een sterk team hebben en ik kan niet wachten om de nieuwe Kawasaki ZX-10RR voor de eerste keer te rijden tijdens de wintertest. Hierbij wil ik graag al mijn sponsors bedanken en ook alle anderen die mij steunen in 2017.”

Glenn Scott: “Ook ik ben geweldig blij met het contract bij Agro On-Benjan-Kawasaki. Ze zijn een professioneel, gepassioneerd en vastbesloten team en dat past perfect bij mij. Ik denk dat we een geweldig seizoen kunnen hebben en dat dit zeker terug te zien zal zijn in de resultaten. Het 1000cc-kampioenschap is een nieuwe ervaring voor mij na twee jaar Supersport, maar ik ben klaar voor de komende uitdaging.”

Rob Vennegoor (team manager): “We zijn verheugd om Glenn en Toni van harte welkom te heten in ons team en we hebben vertrouwen dat beide rijders het, samen met natuurlijk Wayne, goed gaan doen komend jaar. We kennen Toni al vele jaren, mede dankzij zijn goede prestaties in het Duitse kampioenschap. Het rijden van de 1000cc Kawasaki ZX-10RR is een nieuwe ervaring voor Glenn, maar ik weet zeker dat hij snel zal leren!”

 

Disclaimer – Copyright 2019. Alle rechten voorbehouden.