persbericht Aragon
06 April 2017

 Een druk weekeinde met positief resultaat voor de Superstock 1000 rijders.

Na de drukke pre-season testen op Jerez en Almeria werd de reis aanvaard naar het in noordelijk Spanje gelegen Motorland Aragon. Een prachtig circuit maar een gebied waar moeder natuur zich vaak laat gelden in onzekere weersomstandigheden.

Wij maakten dan ook dit weekeinde alle facetten mee van regen tot zon en van hagelstenen tot onweer, met op zondag als toetje een stevige wind.

Sportief gezien was het een enerverend weekeinde,  Glenn Scott kwam terug van een zware beenblessure opgelopen afgelopen jaar op Aragon. Hij was uiterst gemotiveerd en was blij na een 12 maanden durende racepauze zijn pak weer aan te trekken. Stap voor stap bouwde Glenn zijn weekeinde op en ook al is de 22ste plek in de race geen uitslag waar je als rijder direct tevreden mee bent, voor Glenn was het belangrijk de race te rijden en stappen te maken. Dit is gelukt en geeft hem veel zelfvertrouwen voor de komende race.

Toni Finsterbusch kende een opbouwend weekeinde. Liep de kwalificatie nog niet naar behoren, hij toonde zijn uitstekende kwaliteit, vanaf de 26e startplaats vocht hij zich een weg naar voren en eindigde op een nette 18e plaats. Dit bied veel potentieel voor de komende wedstrijden.

Wayne Tessels kende een positief weekeinde, vanaf een 19e startpositie vocht hij zich naar voren. Enkele aanpassingen voor de warm-up sessie pakten goed uit en Wayne had vertrouwen in de motor. Een spannend gevecht met Luca Marconi en Suchet besliste hij in zijn voordeel! Een 11e plaats op de snelle Kawasaki ZX10RR was zijn deel en dit geeft vertrouwen voor de komende thuisrace op Assen.

 Pittig weekeinde voor Avalon Biddle in World Supersport 300.

De World Supersport 300 klasse was voor onze Nieuw Zeelandse snelheids dame Avalon Biddle en voor het team een nieuwe klasse. De trainingen en kwalificaties verliepen moeizaam, het weer, een valpartij en ook de techniek speelden parten. Resultaat werd helaas niet geboekt door een haperende Ninja tijdens de race, maar er wordt hard gewerkt om de Kawasaki Ninja 300 klaar te stomen voor de komende wedstrijd. Voorafgaande aan de volgende race staat er een test gepland om de uiterst gemotiveerde Avalon een goed gevoel te geven voor de komende race op het Asser TT- Circuit.

Disclaimer – Copyright 2019. Alle rechten voorbehouden.