09 November 2017

 Benjan – Kawasaki met Khan Soppe en Edwards in WK Supersport 300

Walid Khan Soppe (18) en de Australiër Tom Edwards (16) vormen komend seizoen het WK Supersport 300-team van Benjan – Kawasaki. Beide talenten krijgen de beschikking over de gloednieuwe Kawasaki Ninja 400 en daardoor kijken zowel team als rijders met veel vertrouwen uit naar 2018.

Walid Khan Soppe is een meer dan bekende naam in de internationale wegrace en heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al serieuze resultaten behaald. Afgelopen seizoen werd hij bijvoorbeeld tweede in het ADAC Northern Europe Cup Moto3-kampioenschap. Verder heeft hij drie jaar Red Bull Rookies Cup-ervaring en reed in het Spaanse CEV Moto3 en het Duitse IDM Moto3. Walid staat bekend als een coureur die altijd voluit gaat en dat past perfect bij Benjan – Kawasaki.

Tom Edwards is de regerend Yamaha R3 Cup-kampioen van Australië en hij behaalde tegelijkertijd een indrukwekkend tweede plaats in het Australische Supersport 300-kampioenschap. Een jaar eerder reed hij nog in de sterk bezette Asia Talent Cup. Dat hij zeer divers is, blijkt wel uit het feit dat hij in 2013 AMA Flat Track Youth Rider of the Year werd. Tom is voor Benjan – Kawasaki geen onbekende, want eind oktober verdedigde hij al de kleuren van het Nederlandse team tijdens de laatste WK Supersport 300-race van 2017 op Jerez.

Walid Khan Soppe: “Ik vind het leuk om in een nieuwe klasse (Supersport 300 ) te gaan rijden, al kan ik er natuurlijk nog niet zoveel over zeggen omdat het allemaal nog nieuw is voor mij is, ook de motorfiets. Wat ik wel kan zeggen is dat ik een heel goed gevoel heb bij het team en dat ik heel veel zin heb in dit nieuwe en spannende avontuur.”

Tommy Edwards: “Ik heb er echt van genoten om mee te doen aan de laatste WK Supersport 300 race van 2017, het is een sterke competitie. Daarnaast ben ik natuurlijk erg enthousiast dat Benjan – Kawasaki mij deze kans geeft en ik kan niet wachten op het komende seizoen. Het is altijd een droom geweest om in Europa te racen en ik heb het geluk dat ik deze droom snel kan verwezenlijken”

Teammanager Rob Vennegoor: “Wij zijn zeer verheugd om voor het derde jaar op rij samen te kunnen werken met Kawasaki. Dankzij de nieuwe Ninja 400 en ons sterke rijderspakket, hopen komend seizoen echt mee te kunnen doen in WK Supersport 300. Zowel Walid als Tom is gemotiveerd én getalenteerd en kunnen nu hebben nu al heel veel ervaring ondanks hun jonge leeftijd. We zien 2018 daarom met vertrouwen tegemoet!”

Disclaimer – Copyright 2019. Alle rechten voorbehouden.